Banja Luka ugostila 380 takmičara iz 24 zemlje  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background


  Firma DBS iz Banja Luke je bila generalni sponzor Evropskog prvenstva u džiu – džicu. Evropsko džiu – džicu prvenstvo za seniore u borbama, duo sistemu i ne vazi, održano je u Banja Luci. Džiu-džicu savez Republike Srpske u Banja Luci bio je domaćin Evropskog seniorskog prvenstva u borbama, duo sistemu I ne vazi .
  U sportskoj dvorani „Borik“ takmičilo se 380 takmičara, iz 24 države: Austrije, Belgije, Bugarske, Hrvatske, Danske, Francuske, Njemačke, Grčke, Mađarske, Italije, Izraela, Makedonije, Crne Gore, Holandije, Poljske, Rumunije, Rusije, Srbije, Slovenije, Španije, Švedske, Švajcarske, Ukrajine, i Republike Srpske.
  Evropskom prvenstvu prisustvovali su predsjednik Svetske džiu-džicu federacije – Theodoropoulos Panagiotis, predsjednik Balkanske džiu – džicu federacije Poulikidis Anastasios i predsjednik Evropske džiu-džicu federacije Robert Perc, kojem je pripala čast da svečano otvori Evropsko prvenstvo u Banja Luci.
  Najviše uspjeha, sa 6 zlatnih, 5 srebrenih i 9 bronzanih medalja, imala je reprezentacija Rusije. Sa 6 zlatnih, 3 srebrene i 10 bronzanih medalja druga po uspjehu je bila Poljska, a odmah iza nje sa 3 zlatne, 5 srebrenih i 7 bronzanih je Francuska.
  Bronzanu medalju za reprezentaciju Republike Srpske osvojio je DANIJEL BLAŽIĆ.

   

  Оставите одговор

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *